Personligt

Jag är en glad IT-konsult som bor i Västervik. Som vuxen har jag flyttat runt mellan olika platser, både i Sverige och utomlands. Sommaren 2022 flyttade jag från Vallda på västkusten till Västervik på ostkusten. En flytt som innebär att jag numera är tillbaka i landskapet där min resa en gång började.

Under mitt yrkesliv har jag sysslat med webbutveckling samt kvalitetssäkring av mjukvara (framför allt genom test- och kravarbete). Dessutom har jag undervisat i nyss nämnda ämnen på högskolor och kommersiella utbildningar. Kombinationen av IT, människor, lärande och glädjen i att lösa komplexa problem är det som gör att jag trivs så bra med mitt karriärval.

Som person är jag lugn och trygg i mig själv. Jag uppskattar människor som är raka, öppna och ärliga och försöker vara sådan själv. Tydlighet och en väl fungerande kommunikation tycker jag också är viktigt. Lite humor sitter heller aldrig fel.

Efter gymnasiet läste jag tyska i Linköping, vilket så småningom förde mig till Tyskland där min IT-karriär började. Språkintresset finns alltjämt kvar och underhålls i mån av tid. Just nu studerar jag spanska på fritiden. Tidigare har jag även lärt mig lite isländska, rumänska, ungerska och italienska. Det sistnämnda i samband med några resor till Italien tillsammans med en god vän. Förhoppningen är att det ska bli fler språk med tiden.

Att vara ute i naturen är något som jag uppskattar. Det är en av anledningarna till att jag flyttade till Västervik. Med natursköna promenadvägar alldeles runt knuten och med havet som granne är läget som gjort för långpromenader och utflykter.

Annat som jag ägnar min fritid åt är att träffa vänner, besöka evenemang, fika, kolla på film och lyssna på litteratur. Jag är ett stort fan av ljudböcker. Efter flytten till min förra lägenhet för några år sedan väcktes också intresset för design och heminredning. Det har varit roligt att få inreda lägenheten och planera ändringar för att skapa rum som jag verkligen trivs i.

Musiken är en annan sak som skänker stor glädje i mitt liv. Ända sedan skolåren har jag spelat piano och keyboard. På senare år har jag även börjat skapa min egen musik. Hittills har två album med egenskriven musik utkommit. Nästa album är under arbete.