Personligt

Jag är en glad IT-konsult från Vallda utanför Kungsbacka. Född och uppvuxen är jag i Småland, men som vuxen har jag flyttat runt till olika platser både i Sverige och utomlands. Numera har jag landat på västkusten och trivs mycket bra här.

Under mitt yrkesliv har jag sysslat med webbutveckling samt kvalitetssäkring av mjukvara (framför allt genom test- och kravarbete). Dessutom har jag undervisat i nyss nämnda ämnen på högskolor och kommersiella utbildningar. Kombinationen av IT, människor, lärande och glädjen i att lösa komplexa problem är det som gör att jag trivs så bra med mitt karriärval.

Som person är jag lugn och trygg i mig själv. Jag uppskattar människor som är raka, öppna och ärliga och försöker vara sådan själv. Tydlighet och en väl fungerande kommunikation tycker jag också är viktigt. Lite humor sitter heller aldrig fel.

Efter gymnasiet läste jag tyska i Linköping, vilket så småningom förde mig till Tyskland där min IT-karriär började. Språkintresset finns alltjämt kvar och underhålls i mån av tid. På senare år har jag lärt mig lite isländska, rumänska, ungerska och italienska. Det sistnämnda i samband med några resor till Italien tillsammans med en god vän. Förhoppningen är att det ska bli fler språk med tiden.

Att vara ute i naturen är något som jag uppskattar. Det är en av anledningarna till att jag flyttade till Vallda. Med kohagar, ängar och finfina promenadvägar runt knuten samt bara några kilometer till havet är läget som gjort för långpromenader och utflykter.

Annat som jag ägnar min fritid åt är att träffa vänner, besöka evenemang, fika, kolla på film och lyssna på litteratur. Jag är ett stort fan av ljudböcker och ses under resorna till och från jobbet oftast med ett par hörlurar på mig. Efter flytten till min egen lägenhet för några år sedan väcktes också intresset för design och heminredning. Det har varit roligt att få inreda lägenheten och planera ändringar för att skapa rum som jag verkligen trivs i.

Musiken är en annan sak som skänker stor glädje i mitt liv. Ända sedan skolåren har jag spelat piano och keyboard. På senare år har jag även börjat skapa min egen musik. Hittills har två album med egenskriven musik utkommit.