I väntan på ett album, del 2

Som jag berättade i förra inlägget kommer mitt debutalbum ”Blissful in December” att släppas den 15 oktober.

Albumet innehåller sju sånger, som jag tänkte berätta lite om:

01. Advent Wishes
Minnesgoda lyssnare kommer att känna igen den här från julhälsningen 2016 då jag framförde den på pianot. På svenska heter den ”En önskan jag har i advent”.

02. Born in September
Den här sången tillägnas särskilt alla dem som, liksom jag själv, har turen att vara födda i september.

03. Waiting for Santa
Den här sången försöker återspegla barnets upprymda och otåliga väntan efter att tomten ska komma på julafton. ”Ding-dong-ding!”

04. Smiling Hearts
En liten ballad är sång nummer fyra. Den tillkom en gång under en solig pingsthelg efter en brevväxling med vännen S om livets sorger och glädjeämnen. Den svenska titeln är ”Våra hjärtan ler”.

05. Found: Best Friend
Vad är egentligen en äkta vän? Den här sången är en tonsättning av en dikt vid namn ”Min vän” som jag fick tillsänd mig av vännen A-L en gång för länge sedan.

06. A Candle Bright
Det här är en alldeles nyskriven sång, som kom till mig i ett inspirerat ögonblick. Lyckligtvis hade jag inspelningen igång, så att jag kunde fånga den i flykten. Sången handlar om att vara ett ljus i mörkret, något som är särskilt viktigt på vintern när det är mörkt och kallt.

07. Blissful in December
Albumets titelsång. Det här är min egen personliga favorit. Sången är en ros och en kärleksförklaring till en ung kvinna som betyder oerhört mycket för mig. Jag skulle vilja höra sången framförd av en symfoniorkester någon gång. Tror att det skulle bli väldigt lyckat.

I nästa inlägg kommer jag att berätta var albumet kommer att finnas tillgängligt efter releasen.

Spara

Spara

Spara

Spara

Spara