I väntan på ett album, del 4

Den 15 oktober är det dags för releasen av mitt debutalbum ”Blissful in December”. Sångerna har, som jag har berättat om i tidigare inlägg, tillkommit under de femton senaste åren. De flesta har jag enbart haft i huvudet, men aldrig haft nedskrivna. Några har jag spelat för vänner och bekanta, men de flesta har varit min egendom. Tills nu.

Till min hjälp vid realiserandet hade jag den fantastiska Ioana Amarita, professionell musiker och kompositör, bosatt i Rumänien. Vårt samarbete skedde helt på distans över nätet. Arbetet gick oftast till så att jag skickade en första (analog) inspelning av en sång till Ioana, som digitaliserade den och skapade ett arrangemang med flera instrument. Sedan fick jag tillbaka en första version att lyssna på. Därefter återkom jag till henne med idéer och önskemål på förändringar, vilka så småningom ledde till en ny version av sången i fråga. Det var ett utmärkt upplägg som vi båda var mycket nöjda med. Ioana hjälpte också till med att skapa en s.k. master av varje sång, det vill säga en bearbetad version av musiken som är optimerad och håller så god kvalitet att den kan publiceras.

Omslaget till albumet är skapat av illustratören Rizki Ardia. Även det var ett väldigt trevligt samarbete. Jag är verkligen supernöjd med resultatet. Baksidan av det fysiska CD-omslaget har jag själv utformat.

Publiceringen sker via den amerikanska musiktjänsten CD Baby, som är specialiserad på egenutgivning av såväl fysiska skivor och digital musik. CD Baby hjälper till med utgivning och distribution av musiken. De håller kontakt med musiktjänster på nätet, upphovsrättsorganisationer, radiokanaler, e-handlare med flera. Dessutom håller de ett lager över fysiska CD-skivor, så det går bra att beställa från dem.

Med detta avrundar jag rapporteringen inför releasen. Hoppas att jag har väckt ditt intresse och att du följer premiären till helgen.

Spara

Spara